Božićna pšenica – BOBO


Posjetite nas na našoj Facebook stranici!

Za Vas ili kao originalan poklon dragoj osobi!
Božićna pšenica simbol je plodnosti, novog života i njegove obnove. Njeno zelenilo, usred zime i snijega, priča priču nade i blagostanja.

Čestit Božić i sretna nova godina!

 

Upute za pripremu

Kada odlučite pripremiti božićnu pšenicu, Bobu treba izvaditi iz kutije i u potpunosti potopiti u duboku posudu koju ste prethodno napunili mlakom vodom. Tako potopljenog Bobu ostaviti u posudi 10 minuta.
Nakon toga, Bobu izvadite iz duboke posude i stavite ga u pliću posudu (tanjurić, zdjelica i sl.). U posudu stavite toliko vode da je donji dio Bobe natopljen vodom.
Pazite da u posudi uvijek bude dovoljno čiste vode.

Ukoliko posuda ispod Bobe bude suha neće doći do klijanja pšenice.
Posudu s Bobom držati na sobnoj temperaturi i na svijetlom mjestu.
Nakon 5 do 10 dana  doći će do klijanja pšenice.
Nakon 14 dana pšenica će već gusto niknuti i Bobo će dobiti lijepu frizuru koju, po potrebi, možete uređivati škarama.