Tribulus


– u ljekarnama
trbiulus pakiranje kapsuleVemo Herb® Tribulus

Dodatak prehrani

Vemo Herb® Tribulus – dodatak prehrani, baziran na suhom ekstraktu iz bugarske biljke Tribulus terrestris sa 60%-tnim udjelom furostanol saponina, normiranog  kao protodioscin.

Jedna kapsula sadrži: 200 mg suhog ekstrakta iz bugarske biljke Tribulus terrestris sa 60%-tnim udjelom furostanol saponina, normiranog kao protodioscin i 4,0 mg magnezij stearata.

Dobrobiti Vemo Herb® Tribulusa proizlaze iz visokog udjela steroida saponina furostanolskog tipa (60% normirano je kao protodioscin), što je garantirano ograničavanjem flavonoida (ne više od 10% normiranog kao rutin)  i tanina (ne više od 10% normiranih kao supstance tanina).

Steroidni saponini aktivni su sastojci koji potiču proizvodnju spolnih hormona (andreogena i estrogena), pozitivno djeluju na središnji živčani sustav i definiraju se kao aktivni sastojci s anaboličkim djelovanjem. Povećavaju razinu testosterona u muškaraca, reguliraju hormonalnu ravnotežu, a da ne narušavaju funkcije hormona, poboljšavaju aktivnosti postate i umanjuju rizik od nastajanja dihidrotestosterona.

U žena, saponini povećavaju razinu pregnenolona, progesterona i estrogena i poboljšavaju libido, što pozitivno utječe na fizičko i emocionalno zdravlje. Protodioscin potiče proizvodnju luteinizirajućeg hormona iz adenohipofize i izravno povećava lučenje spolnih hormona. Uspostavlja pozitivnu ravnotežu dušika i poboljšava sintezu proteina, uključujući i onu u mišićima. Na taj način pridonosi i povećanom fiziološkom učinku kao i pojačanoj tjelesnoj izdržljivosti kod jakog fizičkog i mentalnog napora.

Kako bi se u potpunosti pokazala svojstva protodioscina, vrlo važnu ulogu imaju ostali saponini u ekstraktu koji pomažu u transformaciji protodioscina u dehidroepiandrosteron. Vjeruje se da potonji usporava proces starenja, jer u normalnim steroidnim sintezama u organizmu sudjeluje u pretvaranju kolesterola u spolne hormone. Snižene razine kolesterola povezane su s hipolipemijskim svojstvima dodatka prehrani i pozitivnim djelovanjem na imunološki sustav.

VemTribulus slikao Herb® Tribulus je nehormonalni dodatak biljnog podrijetla koji se koristi za povećanje libida i spolne potencije, koji potiče prirodnu proizvodnju testesterona, a kortizol i estradiol održava na optimalnoj razini.

Dodatak prehrani pozitivno djeluje na plodnost kod muškaraca i žena, ublažuje neurovegetativne i neuropsihičke simptome povezane s menopauzom i andropauzom, povećava libido i održava mišićnu snagu i izdržljivost.

Vemo Herb® Tribulus povećava razinu energije tijekom vježbe, pomaže u izlučivanju toksina iz organizma, smanjuje tjelesnu masnoću te potiče rast mišića i snage. Također se upotrebljava pri liječenju steriliteta u muškaraca zbog oligospermije, erektilne disfunkcije i umanjene potencije zbog stresa, napora ili iscrpljenosti.

Tijekom uzimanja, Vemo Herb® Tribulus povećava učinkovitost proteina, a tijelo ga brzo apsorbira. Upotrebljava se i u programima za body building i u razvijanju određenih formula oporavka za povećanje snage i rast mišića.

Vemo Herb® Tribulus dokazano je vrlo učinkovit za body buildere u fazi dobivanja mase i u fazi dobivanja definicije.

Svim sportašima i svima koji redovito vježbaju da bi bili u dobroj fizičkoj kondiciji i zdravi, imati će korist od barem jednog ciklusa uzimanja Vemo Herb® Tribulusa.

Preporučena doza: 3-6 kapsula dnevno – uzeti jednu do dvije kapsule tri puta dnevno